IK BEN ER KLAAR MEE!

Ik wil niet meer keihard werken, 100 ballen in de lucht houden, andermans problemen oplossen, achter feiten aanrennen, me doodmoe voelen en met knallende koppijn de dag door.

Bij de één gaat hard werken over kopie gedrag omdat pa, ma en voorouders werkdruk normaal vonden. Bij de ander gluurt bewijsdrift om de hoek; ik zal en moet de beste zijn! De volgende is er gewoon in gerold. En door alle verplichtingen en onvoorziene verantwoordelijkheden van een snel gegroeid eigen bedrijf koppie onder gegaan.

En zo zijn er nog talloze verhalen...

dikke doei.jpg

Waar het op neer komt in deze gevallen, is dat het contact met de eigen essentie kwijt is. Waar doe je het harde werken eigenlijk voor? Waarom, voor wie? Waar is de blijheid gebleven? Het antwoord blijft te vaak haperen op de vraag; wat is de meerwaarde voor mezelf (en anderen) van hoe ik mijn dag verwerk?

Stel, je mag en kan een tikkie terug doen van jezelf. Want daar begint het mee. Wat doe je dan met de vers veroverde gaten in je agenda? Meestal kom je in die gaten erachter dat je niet weet wat je echt wilt. En dan gaan de alarmbellen af. Wie ben ik, wat doe ik hier en wat wil ik?

Zolang er afleiders voor je neus staan die iets van jouw willen, ook al is je agenda leger dan eerst, kom je er niet achter wat je wilt voor jezelf. Wat te doen?

Je zou jezelf kunnen ontslaan van het contact met de afleiders. 

Weerleg de focus op jezelf. Lijkt egocentrisch, maar is wel slim om te doen. Zoek stilte op. Herontdek wat je belangrijk vindt in jouw leven. Waar krijg je energie van, van wie houd je, met wie wil je zijn? Alleen jij weet de antwoorden. Het is jouw leven, jouw werk, jouw geluk. En dat bepaal je zelf. 

De route is dus, van onze binnenwereld naar de buitenwereld toe. Als de buitenwereld leidend is over hoe jij je voelt, en wat jij allemaal moet doen, stel jezelf dan de vraag wie er achter het stuur van jouw leven zit.

Met hard werken is echt niks mis, als je maar doet waar je energie van krijgt en blij van wordt. Dat is ook goed voor je lijf.

Dit soort vraagstukken kun je op een concrete en transformerende manier onderzoeken in een individuele opstellingen sessie.